Forum kobiet -www.kobietyforum.pl jest miejscem gdzie internautki łączą się w ogromną społeczność aby razem tworzyć Największą kobiecą społeczność w internecie.
Dzięki przyjaznej atmosferze , wspaniałym ludziom oraz niesamowitym atrakcjom na pewno spędzisz tutaj wspaniałe chwile.
Rejestrując się na forum dla kobiet zyskujesz automatycznie szansę porozmawiania na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda. Poznasz tu wiele nowych przyjaciółek.
Prosimy Cię abyś zapoznała się z naszym forum i jeśli chcesz razem z nami tworzyć kobiecą społeczność,uzyskać dostęp do wielu opcji oraz możliwość zakładania nowych tematów i odpowiadania w już istniejących Kliknij tutaj aby się zarejestrować.
Zobacz jak wiele nas łączy.To jest Twoje forum kobiet.Zapraszamy do naszej kobiecej społeczności.
![]() ![]() |
4.01.2009 - 00:48
|
|
|
Zagląda tu coraz częściej ![]() ![]() Grupa: Użytkownicy Postów: 15 Dołączył: 1.01.2009 Skąd: Polska Użytkownik nr: 2 |
Zakładam ten temat ponieważ lubie dbać swoje paznokcie i może komuś pomogę zapuścić
-sposób na twarde paznokie, który stosowałam przez jakiś miesiac i od tamtego czasu mam długie i mocne paznokcie to oliwa z oliwek. Kupiłam sobie butelkę (ok 12zl) podgrzewałam ją(oliwę nie butelkę) w garnku przelewałam ją do miseczki i moczyłam dłonie ok 10 min, i używałam jej wielokrotnie, -stosowałam odżywki pod lakier (takie za max 10 zł), -bardzo dużym błędem jest zdrapywanie lakieru, wtedy paznokcie strasznie się niszczą, -dobrym sposobem na wzmocnienie paznokci jest wcieranie w nie cebuli, co stosowałam przed oliwą, jednak było to uciążliwe ze względu na to że lubiałam mieć zawsze pomalowane paznokcie. -no i przede wszystkim systematyczne malowanie paznokci, wiadomo że przy krótszych lakier szybko odpryska, bo paznokcie są bardziej narażone na obtarcia. I co najlepsze, teraz wystarcza mi sama odżywka, staram się tylko dbać o to żebym nie uderzyła gdzieś dłonią, np przy otwieraniu zamka czy o scianę no i gdy odpryśnie mi lakier od razu maluję paznokcie |
|
|
|
6.01.2009 - 22:48
|
|
![]() Powoli się zadomawiam ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownicy Postów: 104 Dołączył: 2.01.2009 Użytkownik nr: 13 |
Napisz coś więcej o tej kuracji z dodatkiem cebuli.Może wyda sie Wam to śmieszne,ale jeden paznokieć ciągle mi sie łamie.Wystarczy,że jest ciut dłuższy i ciach--->złamany!
-------------------- |
|
|
|
9.01.2009 - 22:29
|
|
|
Zagląda tu coraz częściej ![]() ![]() Grupa: Użytkownicy Postów: 15 Dołączył: 1.01.2009 Skąd: Polska Użytkownik nr: 2 |
Hehe ta kuracja
|
|
|
|
10.01.2009 - 22:17
|
|
![]() Powoli się zadomawiam ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownicy Postów: 104 Dołączył: 2.01.2009 Użytkownik nr: 13 |
Dzięki.
-------------------- |
|
|
|
10.01.2009 - 22:36
|
|
|
No myślę że tak jak już paznokieć będzie mocny, mi gdy udało mi się zapuścić paznokcie na takie dość długie to skracałam, równo rosły, skracałam, itd. i teraz już praktycznie nic z nimi nie robie bo są twarde. Powodzenia
|
|
|
|
7.05.2009 - 16:43
|
|
![]() Zagląda tu coraz częściej ![]() ![]() Grupa: Użytkownicy Postów: 10 Dołączył: 31.03.2009 Użytkownik nr: 74 |
hmm.... moje paznokcie mają ciekawą zabawę ze mną. albo są ładne i super wyglądają albo wyglądają jakbym grzebała rękami w ziemi
i serio już nie wiem co mam robić. bo i się rozdwajają i łamią, pękają, płytka zmienia kolor, są kruche, słabe i wyglądają paskudnie. używam odżywek, oliwy, jadłam jakieś witaminy na to, maluję paznokcie zazwyczaj na jasne pastele, nie obgryzam, nie używam metalowego pilniczka... nie macie może pomysłu co to może być? bo ja już nie mam do nich siły |
|
|
|
13.05.2009 - 00:23
|
|
![]() Zagląda tu coraz częściej ![]() ![]() Grupa: Użytkownicy Postów: 23 Dołączył: 12.05.2009 Użytkownik nr: 117 |
Być może masz już taką strukturę paznokcia. Czasami tak jest - podobnie jak z włosami, że po prostu nie da się ich do końca utrzymać w idealnym stanie, nawet jeśli by się nie wiem jak o nie dbało.
Może zmień odżywkę ? Obcinasz je czasem na zupełnie krótko ? |
|
|
|
14.09.2009 - 11:51
|
|
|
Powoli się zadomawiam ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownicy Postów: 204 Dołączył: 1.07.2009 Użytkownik nr: 147 |
Z tego co wyczytałam na wielu innych stronach internetowych to paznokci nie powinno się obcinać, a należy piłować. Możesz Carrie wyjaśnić tę kwestię? Proszę.
|
|
|
|
17.06.2010 - 19:41
|
|
cześć
Koronka,kuracja pomogła. Matrika,a byłaś z tym problemem u specjalisty? -------------------- |
|
|
|
5 dni temu
|
|
|
Powoli się zadomawiam ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownicy Postów: 30 Dołączył: 2.05.2010 Użytkownik nr: 511 |
podobają mi się piękne paznokcie biały french ale nie umiem może i nie mam cierpliwości do paznokci więc co jakiś czas idę do salonu futuro na manicure i na jakiś czas mam spokuj.
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.09.2010 - 02:08 |